Με υπερηφάνεια και μεγάλες προσδοκίες ξεκινήσαμε τον σύνδεσμο για την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών. Το πρόγραμμα αφορά το σχέδιο διαφύλαξης της καθαρότητας της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Βοοειδών και ανάδειξης της ποιοτικής υπεροχής του κρέατός της, ώστε ο παραγωγός να μπορεί να την πιστωθεί με όρους υψηλότερης προστιθέμενης αξίας στο επίπεδο της εμπορίας του προιόντος.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης της Νέας Μεσήμβριας, καθώς είναι αναγκαία η εφαρμογή μεθόδων γενετικής βελτίωσης των κοπαδιών και η πιστοποίησή τους. Το εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για να επιτευχθεί ο στόχος είναι η δράση 10.2.1 "Γενετικοί πόροι στην Κτηνοτροφία", του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Οφέλη της εκτροφής ελληνικών φυλών

Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της εκτροφής αλλά και της διάθεσης των παραγομένων ζωικών προιόντων απο ελληνικές φυλές ζώων, για τον κτηνοτρόφο και για την εθνική οικονομία εν γένει. Μεταξύ αυτών είναι η αξιοποίηση βοσκοτόπων, ανώτερης ποιότητας ζωοτροφών, αλλά και κάθε είδους γεωργικών και βιομηχανικών υποπροιόντων, τα οποία μετατρέπει σε προιόντα υψηλής βιολογικής και διαιτητικής αξίας , που αλλιώς θα ήταν ανεκμετάλλευτα, η συμβολή στην αποτροπή εγκατάλειψης και ερήμωσης ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, εξασφαλίζοντας απασχόληση στους κατοίκους τους και ταυτόχρονα η παροχή απασχόλησης στους τομείς της μεταποίησης, εμπορίας και μεταφορών.

 

 

Επίσκεψη σε στάβλο στον Ακροπόταμο Θεσσαλονίκης.

z100

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!