Δεν υπάρχει πρόβλημα για τους νέους που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών του ΠΑΑ και δεν έχουν εκπληρώσει ακόμα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Αυτό αναφέρει η μεταξύ άλλων η εγκύκλιο που υπέγραψε πρόσφατα ο Ειδικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Δημήτρης Ιατρίδης, με τις 141 απαντήσεις για το πρόγραμμα.
Αναλυτικά η ερώτηση και η απάντηση αναφέρουν:
Ερώτηση: Νέος που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα;
Απάντηση: Δεν τίθεται θέμα επιλεξιμότητας (δεν εξετάζεται) καθώς δεν προβλέπεται από την ΚΥΑ ως προϋπόθεση. Ο νέος γεωργός οφείλει όμως να γνωρίζει ότι η εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας δεν αποτελεί λόγο ανωτέρας βίας και δεν μπορεί να διακόψει τη λειτουργία της γεωργικής του εκμετάλλευσης.
πηγή Αγρότυπος
