Τον δικό τους λαχανόκηπο θα μπορούν να φτιάξουν ανεξαιρέτως οι Θεσσαλονικείς στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος του ΑΠΘ στη Θέρμη με την στήριξη του τμήματος γεωπονίας.

Το αγρόκτημα του πανεπιστημίου και το τμήμα γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες εκτός από συμβουλευτική υποστήριξη φοιτητών και γεωπόνων, νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής, ενώ θα γίνονται και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 στις 11.00 στα γραφεία του αγροκτήματος.

Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 130 κήποι έκτασης 100 τ.μ. έκαστος. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 120 ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο ταμείο του αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Η δράση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, έτσι ώστε οι κήποι να είναι στη διάθεση των καλλιεργητών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ – περιοχή «πράσινα φανάρια» Θέρμης – στην ηλεκτρονική διεύθυνση: agroctima@auth.gr και στο φαξ: 2310473556.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 2310473842, 2310473792, στα οποία όμως δεν μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο ευρύτερο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια του ΑΠΘ.

Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 09:00-14:30, από Δεύτερα έως και Παρασκευή.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!