Διευκρινίσεις σχετικά με το εάν για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος απαιτείται, ή όχι, η υποβολή δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ν. 3877/10 του έτους 2011, σε σχέση με την από 18.3.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Κουσελά (ΠΟΛ. 1051/2011), ζητά με επιστολή του ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, κος Γιάννης Τσιφόρος.


Ολόκληρη η επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ

Θέμα: «Επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος»
<<Κύριε Διευθυντή,
Σε σχέση με την από 18.3.2011 Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Δημητρίου Κουσελά (ΠΟΛ. 1051/2011) κρίνεται απόλυτα αναγκαίο να διευκρινισθεί, εάν για την επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος απαιτείται, ή όχι, η υποβολή δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ν. 3877/10 του έτους 2011.
Επειδή η υποβολή της αναφερόμενης δήλωσης δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από τους ενδιαφερόμενους αγρότες νωρίτερα από τις 30-6-2011, οφείλεται άμεσα να διευκρινισθεί, ότι η υποβολή αυτού του εντύπου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδέεται με την επιστροφή Φ.Π.Α. Σημειώνεται ότι η ως άνω αναφερόμενη Απόφαση για την επιστροφή Φ.Π.Α. αφορά στο διαχειριστικό έτος 2010.
Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό.>>


Για το παραπάνω θέμα το πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονικης Κος Τσιχήτας Χρήστος, δήλωσε τα εξής: << Με θλίβει το γεγονός ότι πρέπει η ΠΑΣΕΓΕΣ να στέλνει επιστολή στο ΥΠΑΑΤ για να τονίσει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η δήλωση καλλιέργειας- εκτροφής 2011 θα μπορεί να συνδέεται με το ΦΠΑ του διαχειριστικού έτους 2010, άλλωστε ήταν κάτι που είχα επισημάνει και στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ με την ελπίδα να μη δικαιιωθώ. Δυστυχώς όμως η απόφαση του Υφυπουργού ήρθε να με δικαιώσει. Ελπίζω να ανασταλλεί αυτή η απόφαση το συντομότερο δυνατόν και να πάρουν οι αγρότες την επιστροφή ΦΠΑ πριν το Πάσχα όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια προσφέροντας  και μια σημαντική τονωτική ένεση ρευστότητας  στην αγορά, τις δύσκολες μέρες που ζούμε>>.