Την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικές ροές από στρατηγικούς επενδυτές μέσω μίας νέας πλατφόρμας ενισχύσεων, γνωστοποιεί η Κομισιόν στους παραγωγικούς φορείς της γεωργίας που επιθυμούν να τρέξουν πρότζεκτ άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ευρωπαϊκές αρχές, ήδη 11 πρότζεκτ έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα και ψάχνουν χρηματοδότηση. Παραδείγματα επενδυτικών σχεδίων αποτελούν μία καινοτόμα μονάδα παραγωγής λιπασμάτων στην Ουγγαρία, η αύξηση της παραγωγής βιολογικών σιτηρών από Ρουμάνους αγρότες, όπως και μία νέα εφαρμογή για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών.

Τα επενδυτικά σχέδια που θέλουν να ενταχθούν στην πλατφόρμα πρέπει να συμπληρώνουν τα ακόλουθα κριτήρια:
•    Το συνολικό τους κόστος πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ.
•    Να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν μέσα σε μία τριετία.
•    Να προωθούνται από δημόσιο ή ιδιωτικό νομικό πρόσωπο εγκατεστημένο σε χώρα της ΕΕ

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016 και η πύλη αποσκοπεί στη σύνδεση των διεθνών επενδυτών και των φορέων υλοποίησης έργων της ΕΕ για την ενίσχυση της προβολής των υφιστάμενων επενδυτικών ευκαιριών της ΕΕ. Η ενθάρρυνση των επενδύσεων στην ΕΕ αποτελεί μέρος των 10 προτεραιοτήτων που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015 με την προτεραιότητα «Απασχόληση, ανάπτυξη και επενδύσεις». Αυτή η πύλη συμβάλλει στον τομέα της δημιουργίας ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος.

Περισσότερες πληροφορίες: The European Investment Project Portal

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό newsletter της ΕΑΣΘ για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις μας.
Block [footer] not found!